Színház

2019. február 16-án a programba bevont valamennyi tanuló ellátogathatott a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházba. Ezúttal egy könnyedebb darab megtekintésére esett a választás, a Meseautó című örökérvényű film feldolgozására. A zenés darabot Szente Vajk rendezte, a neves színészek és a rendező személye garantálta számunkra az önfeledt szórakozást.

A színházba ezúttal is bérelt autóbusszal érkezett a csoport, mivel kicsit korábban érkeztünk, lehetőségünk nyílt arra is, hogy körülnézzünk a színház előcsarnokában.

Az előadás kezdete előtt néhány perccel elfoglaltuk helyeinket az első emeleti erkélyen. A musical modern hangzású dallamai hamar belopta magát a hallgatóság szívébe, a betétdalokat humoros történetek és szójátékok tették még színsebbé.

„A Meseautó című legendás film alapján készült musical comedy-ben helyet kaptak a mára mítosszá vált karakterek éppúgy, mint a jól ismert, szállóigévé vált szófordulatok: „egy a párna, egy a részvény”, „A mint Aladár, l, mint Ladár”, vagy a „Mit sütsz, kis Szűcs?”, és mindezt sodró ritmusú dalok kísérik, miközben fenn az égben az angyalok is vigyáznak ránk! Szente Vajk és Galambos Attila lendületes adaptációja minden idők egyik legsikeresebb magyar hangosfilmjét tálalja fel nekünk vadonatúj zenés darab formájában, látványos kiállításban és koreográfiával.” – olvashatjuk a színház ajánlásában.