Angol nyelv és német nyelv január

Angol nyelv és német nyelv
Ebben a hónapban a testrészekkel ismerkedtünk meg. Először az arc részeit beszéltük meg. Szótár használatának gyakorlásával kigyűjtötték a gyerekek ezeket a szavakat, majd a kapott képen megnevezték a jelölt részeket. Következő feladatként a test részeit ismételtük át, rögzítve az említett szavakat. Feladatlapok, internetes feladatok segítségével mélyítettük, ismételtük a testrészeket. „Nekem van…, neked van….” birtoklás kifejezésével egymást jellemeztük.
Minden tanuló írt néhány mondatot, amit társának elmondott, ő pedig ezt lerajzolta. Nagyon vicces emberábrázolások születtek.
A gyerekek megismerkedtek néhány betegséggel kapcsolatos kifejezéssel, majd feladatlapok segítségével ezeket begyakorolták. Mindenki húzott egy-egy kártyát, melyeken valamilyen betegség, sérülés látható. Párbeszédeket készítettek a képek alapján.
A témakör lezárásaként különféle tablókat készítettek a csoportok, melyeken fájdalmak esetén különféle instrukciókkal látták el a beteget. pl.: Mi a teendő hasfájás, torokfájás, fejfájás stb. esetén?