Haladó 2

A számok és a sorszámnevek volt a következő téma. Számokkal mindenki minden nap találkozik. Többnyire pármunkában gyakoroltuk ezek használatát. Információcsere zajlott a házszámtól, életkortól, osztálytól a heti zsebpénz összegéig. Felelevenítettük a különböző dátumok leírási és kiejtési módjait. Hónapok szerint sorrendbe álltunk a születésnapok dátuma alapján.
Telefonkönyvet írtunk egymás elérhetőségével, a fontos telefonszámokkal (mentő, tűzoltóság, rendőrség, vészhívás Angliában, Magyarországon, Németországban és az Amerikai Egyesült Államokban).
Vásárlási szituációkat gyakoroltunk. Meg kellett kérdezni különböző árucikkek árát. Az összegeket különböző pénznemekben válaszolták meg, az adott nyelv, illetve  az adott országtól függően. Napi árfolyamokat  néztünk az interneten. Pénzváltási párbeszédet gyakoroltunk.
Nagyon fontos, hogy a gyerekek alapvető minden napos tevékenységekkel és helyzetekkel is foglalkozzanak az idegen nyelveken, hiszen manapság már jóval többet utaznak külföldre és találkozhatnak külföldiekkel, akár a saját településükön is (pl.: étteremben, vendégházban, stb.).