Haladó 1

Az első órákon csoportdinamikai feladatokat és játékokat játszottunk a gyerekekkel idegen nyelven. Használtuk a különböző kultúrájú és nyelvű köszöntési és bemutatkozási formákat.
A haladó csoport tagjai, akik szintén ismerték már egymást, de más-más osztályközösségből érkeztek, először idegen nyelven bemutatkoztak. Körben állva, babzsákot dobálva következtek fiúk-lányok felváltva az ismerkedés során. Nemcsak a nevüket, a becenevüket, hanem 1-2 mondatot is el kellett mondania mindenkinek magáról. Sok új, addig ismeretlen információt szerezhettek a gyerekek egymásról. Különleges hobbik (pl.: vívás), vicces becenevek derültek ki.
Majd járkálva, elkeveredve a tanteremben egy táblázatot kellett kitölteni. 9 kérdésből legalább 7-re 1-1 ember nevét kellett beírni, ha illett rá a feltett kérdés. Pl.: Tudsz-e sakkozni? Szoktál-e túrázni a hegyekben? Sütöttél már palacsintát? Tudsz fejen állni? Mutasd is be! Az első, aki leghamarabb megszerezte 7 társa nevét, lett a győztes.
Jó hangulatban, kötetlenebb formában és térben zajlottak ezek a bevezető foglalkozások. A diákok egyre bátrabban kezdték használni a tanult idegen nyelvet.