Német nyelv november

Tovább folytattuk a módbeli segédigék gyakorlását: szeret, szeretne, akar. Ezekhez további tevékenységekkel bővítettük a diákok szókincsét. Megbeszéltük az igék ragozását, majd ezek ismeretében bátran alkottak önállóan mondatokat a gyerekek.

Párban dolgozva hiányos táblázatokat kellett kitölteniük. Pl.: Ki szeretne focizni? Mit szeretne csinálni Anna? stb. Amelyik adat meg volt az egyiknek, arra kérdezett rá a párja. Nagyon jól fejleszthető a kommunikációs készségük ezzel.

Feladatlapokat oldottak meg a gyerekek, melyen mondatokat alkottak helyes sorrendbe téve a szavakat. Hiányos mondatokat egészítettek ki a megadott segédigékkel.

Csoportosan játszva különböző tevékenységeket húztak ki kártyán, majd ezek segítségével kérdéseket tettek fel az általuk kiválasztott személynek. Pl.: Mit szeretnél csinálni a nyári szünetben? Akarsz franciát tanulni? Szeretsz focizni? stb.

Képekről mondatokat alkottak, melyből egy versenyt rendeztünk, ki tud több mondatot írni a látottakról. Pl.: Peter szereti a pizzát. Hanna szeretne a hétvégén biciklizni. stb.