Angol nyelv és német nyelv november

Ebben a hónapban 2 ünnep szokásaival ismerkedtünk meg. Először a Halloween, majd a Márton nap szokásairól beszélgettünk. Képeket kerestünk az Interneten, s az ezekhez kapcsolódó szavakat rögzítettük. Hiányos feladatokat egészítettünk ki a megtanult szavakkal. Az angol nyelvi foglalkozáson töklámpást faragtak a gyerekek. A német foglalkozáson libát készítettünk különböző technikákkal.

A dátum gyakorlásával megbeszéltük, melyik eseményt mikor ünnepeljük.

Párokban kérdéseket tettek fel az adott szokásokról, képek segítették a tanulók munkáját.

Ezeken az órákon még folytattuk az óra, az időzónák és az időeltolódás témakörét. Az Internet segítségével könnyedén tudtak a gyerekek tájékozódni az eltérésekről. Szokásaikról is beszámoltak Activity játék keretében. Vicces helyzetekben gyakorolhatták a jelen idő kifejezését és használatát.

Majd belekezdtünk a sport témakörébe. Megbeszéltük a sportolás fontosságát és lehetőségeit a különböző évszakokban és különféle helyszíneken. Csoportosítottuk a sportfajtákat és nagy csomagoló papíron ábrázoltuk őket. A tanulók elmesélték, hogy milyen sportokat űznek, melyeket néznek a tévében, mely csapatoknak szurkolnak és milyenek a sportolási szokásaik iskolában és iskolán kívül. A MIKOR és MIÉRT kérdőszavak használatával csoportmunkában felmérést végeztek a sportolási tevékenységeikről.